steadyaku47

Tuesday, 27 December 2016

Latheefa Koya : Celoteh akhir tahun 2016!


Fokus segala tenaga untuk menyatupadukan semua kumpulan untuk bersedia dalam PRU 14 untuk mengalahkan Barisan Nasional. 
Cukuplah bergaduh sesama sendiri- si Jibby & si kak mah masih ketawa terbahak2, shopping tak malu, kroni muka tebal. Sampai bila kita boleh bertoleransi? Sabar benar rakyat Malaysia ini.
Jangan bagi individu tertentu samaada dalam parti sendiri ke, 
parti luar ke untuk memecahbelahkan kami - masih ramai di sana yang suka bawa isu remeh seperti kartel lah, UG lah. Penuh dengan kedengkian. 

Jangan benarkan teori yang confirm gagal seperti pertandingan 3 penjuru konon bawa kebaikan dihebahkan - itu strategi BN. 
Selagi pembangkang pecah belah - selagi itu jangan dok kecoh konon nak tumbang BN. 
Mimpi siang hari.
Satu lagi, tolong ketepikan sifat ekstremis ala ISIS - sikit2 nak haramkan ini, haramkan itu, pesong aqidah sini pesong aqidah situ. 
Ketepikan pemikiran semua benda adalah konon konspirasi barat, konspirasi zionis, konspirasi komunis, konspirasi syiah, konspirasi wahhabi, konspirasi kristian, konspirasi hindu. 
Tiba masanya baca balik buku-buku teori Islam secara sendiri - melambak buku tu. tolong telaah buku, terjemahan dan komentar secara sendiri dulu.
Sekarang ni semua malas - buka facebook dengar macam-macam video ustad mana entah cakap bawa teori konspirasi - ustad petik ayat sini sana, petik ayat hadith, takde nak semak balik betul atau tidak.. janji ada bahasa Arab - bunyi macam authentic. 
Bila forward whatsapp konon nak bagi nasihat "wahai orang Islam - waspadalah..." - 
bawa cerita macam Reader's Digest - menyampah nak baca..."Pada suatu hari seorang wanita Islam sedang...". Orang pun syok baca - padahal cerita itu rekaan - sengaja untuk menekankan pointnya..
Bayangkan kalau kita habiskan masa kita baca buku yang lebih serius dari baca cerita dongeng whatsapp yang takde asas - taklah otak tu jadi rasis, ekstremis..
Sekian, 
celoteh akhir tahun 2016!


Focus all your energy for menyatupadukan all groups to prepare in pru 14 to beat the barisan nasional.

Enough fighting among themselves-the jibby & the sis mah still laugh terbahak2, shopping don't be shy, thick skinned cronies. Until when can we tolerate? Patient right this malaysians.

Don't for a certain person either in your own party to,
Out to party for memecahbelahkan us - still many people out there who likes to bring petty issues like the cartel is, ug. Full of spite.

Don't allow a failed theory wisely like game 3 over supposedly bring goodness dihebahkan strategy - it's bn.

While dissenters split - as long as it's not a doc said to son down bn.

A dream day.

One more pls ketepikan nature of extremists ala isis - sikit2 kid related, forbade this, pesong counseling here pesong counseling there.

Keep thinking everything is supposedly western conspiracy, conspiracy, Zionist, Communist conspiracy conspiracy conspiracy Shia, wahhabi conspiracy, Christian, Hindu conspiracy.

Time read books behind Islamic theory itself - melambak the book. Please book in context, a translation and commentary by myself first.

Now all the lazy - open facebook look mess ustad video where either said take conspiracy theories - ustad quote verse here there, quote verse Hadith, no kid check back correct or not.. Promise is arabic - sounds like authentic.

When forwarding whatsapp supposedly son for advice " O Muslims - beware..."

Bring stories like reader's digest - littering boy read..." one day a woman of Islam was...". anyone read shock when that story design - deliberately to emphasize the point average..

Imagine if we spent the time we read the book more serious than read the tales of whatsapp no base - no brain, that's so racist extremists..

So,

Celoteh the end of year 2016!