steadyaku47

Wednesday, 2 August 2017

Zahid Hamid and his RM230 million declaration to Tun in 1996.

steadyaky47 comment : Si Zahid ni kalau aku kata dia bodoh...marah pulak. Zahid buat apa engkau kachau Tun? Let sleeping dog lie lah! Now dah too late ma! Tiada maaf bagi mu!
Kalau tidak ada ada masakan tempua bersarang rendah. Kata pepatah sarang tebuan usah dijolok. Jawab zahid jangan tak jawab. Kalau dari Ketua Pemuda dah ada banyak tuh........
Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini sekali lagi menyerang kepimpinan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, apabila menimbulkan pengisytiharan harta yang dibuatnya ketika dilantik sebagai Pemuda Umno.
Mahathir mendakwa perisytiharan Zahid yang dibuat kepadanya selaku perdana menteri pada tahun 1996 telah mendedahkan yang naib presiden Umno itu memiliki sembilan angka dalam akaun banknya.
"Apabila saya tanya dari mana ia perolehi RM230 juta yang ada dalam akaunnya, jawapannya kurang jelas.
"Jikalau dia boleh ingat, jelaslah dari mana ia perolehi wang yang begitu banyak," kata Mahathir dalam kiriman di blognya hari ini.
Semalam, Mahathir juga mendakwa Zahid telah mendapatkan sokongannya bagi menggantikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak selepas dilantik sebagai timbalan perdana menteri.
Serangan Mahathir itu dibuat selepas Zahid mengungkit keturunan bekas perdana menteri itu yang berdarah campuran India.