steadyaku47

Friday 18 July 2014

Anak OKU hilang bapanya di MH17.


Anak OKU hilang tempat bergantung bila bapanya hancur bersama pesawat MH17

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Pengerusi Malaysia Airlines, Tan Sri Md Nor Md Yusof tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Sepang, hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 18 Julai, 2014.Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Pengerusi Malaysia Airlines, Tan Sri Md Nor Md Yusof tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Sepang, hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 18 Julai, 2014.Seorang kanak-kanak kurang upaya (OKU) kini hilang tempat bergantung apabila bapanya, salah seorang krew pesawat MH17  mati dalam tragedi di Ukraine itu, kata Kesatuan Kebangsaan Anak-Anak Kapal Kabin Malaysia (Nufam).
Setiausaha Nufam Mohd Akram ‎Osman berkata Mohd Ghafar Abu Bakar, salah seorang krew yang berada di atas kapal itu mempunyai anak kurang upaya.
"Kita semua merasa sedih dengan insiden ini, kita kenal kebanyakan daripada mereka, siapa ahli keluarga mereka dan seperti MH370, MH17 juga terdiri daripada orang lama, orang senior dalam MAS.
"Kita akan cuba bantu daripada segi kewangan atau sokongan emosi," kata Mohd Akram kepada The Malaysian Insider.

See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/oku-hilang-tempat-bergantung-apabila-bapanya-hancur-bersama-pesawat-mh17#sthash.IW0ncWxw.hIGqfuDd.dpuf

No comments:

Post a Comment