steadyaku47

Wednesday 29 March 2017

MELAYU TAK PERLUKAN UMNO. HANYA UMNO YG PERLUKAN MELAYU

Isu ketika menghadapi PRU12 tidak seteruk PRU13, hanya kerana PM dikawal oleh "4th floor boy". Dan akhirnya BN menanglah sebanyak 140 kerusi Parlimen untuk memerintah lagi negara Malaysia ini.
Dan ketika PRU13 kemenangan BN jatuh merudum. Hanya menang sebanyak 133 kerusi (campur Pagoh dan Semporna).
*Yang mana kerusi Parlimen yang dimenangi oleh BN adalah seperti berikut :*
25 di Sarawak.
22 di Sabah.
21 di Johor.
12 di Perak.
10 di Pahang dan Kedah
5 di Kelantan, Selangor dan Negeri Sembilan.
4 di Melaka dan Terengganu.
3 di Perlis dan Penang.
2 di Kuala Lumpur.
1 di Putrajaya dan Labuan.

Manakala UNDI POPULAR BN pula hanya 47.38% iaitu MENURUN sebanyak 2.89% ketika PRU12.
UNDI POPULAR Pembangkang pula adalah 50.87% iaitu MENINGKAT sebanyak 4.12%.
Ketika PRU13, isu belum ada yang benar-benar membuat rakyat Malaysia marah.
*Bagi PRU14 akan datang BN akan berdepan dengan segala macam masalah yang dicipta oleh BN sendiri yang akan menjadi satu kepayahan bagi mereka untuk memenangi PRU tersebut.*
Semasa PRU12 belum lagi ada kes :
🔴 1MDB

🔴 GST
🔴 RM2.6B
🔴 Harga barangan naik.
🔴 Harga minyak tak menentu.
🔴 Matawang merundum.
🔴 Kepayahan rakyat untuk hidup seharian.
🔴 Biasiswa MARA tiada.
🔴 Subsidi pelajaran di potong.
🔴 Subsidi kesihatan di potong.
🔴 Aset negara di jual pemilikannya kepada asing.
🔴 Akta MKN.
🔴 Kedatangan warga asing yang berjuta jumlahnya.
🔴 Pembuangan pekerja yang ramai.

Ingat satu perkara. Perjanjian antara PAS dan UMNO bukan boleh menjadi tanda aras untuk BN menang, kerana dari 21 kerusi yang PAS menangi di masa PRU13 antaranya telah bertukar kepada AMANAH.
Dan perlu di ingat juga untuk rekod, kerusi BN terkini bukan lagi berjumlah 133 kerusi, ianya hanya berjumlah 131 kerusi setelah di tolak kerusi Pagoh dan Semporna.
Dan jika rakyat Sabah di dalam PRU14 ini nanti menolak BN maka kerusi pembangkang akan bertambah.
Dan jika rakyat tidak termakan dengan gula-gula serta janji palsu BN terutama orang-orang Melayu dan mereka mengundi PPBM yang akan menentang UMNO walaupun akan diganggu oleh PAS maka ianya akan menjadi satu perubahan kuasa yang amat besar.
Barang diingat juga untuk memerintah negara ini hanya memerlukan kemenangan kerusi mudah sebanyak 112 kerusi sahaja.
*TERPULANG KEPADA RAKYAT MALAYSIA TERUTAMA ORANG-ORANG MELAYU,* jika masih ingin tersepit hidup dengan ekonomi yang tidak menentu, serta terus-terusan di bohongi maka mereka akan mengekalkan UMNOBN.
*JANGAN TERMAKAN PROPAGANDA UMNO* bahawa negara ini akan diperintah oleh DAP kerana ianya tidak akan berlaku, kerana DAP hanya bertanding 52 kerusi Parlimen dan jika DAP menang kesemua kerusi pun ianya bukan suara majoriti.
Dalam BN, hanya UMNO sahaja membawa suara Melayu.
Tetapi di dalam Pembangkang hanya DAP sahaja mewakili suara CINA.
PPBM Melayu.
Dan juga kena letak dalam fikiran bahawa jika UMNOBN kalah Melayu tidak akan melarat dan menjadi bangsat kerana Kelantan bukan UMNO perintah, Penang bukan UMNO perintah dan Selangor juga bukan UMNO perintah. Steady je Melayu di sana.
*Yang akan menjadi MELARAT adalah pemimpin-pemimpin UMNO yang akan di bawa kemuka pengadilan.*
SAJA NAK BAGITAU UMNO BN kalah, PERDANA MENTERI tetap MELAYU. Agama rasmi negara ini tetap ISLAM. Bahasa kebangsaan tetap bahasa Melayu. RAJA-RAJA tetap bersemayam di singgahsana.

*VIRALKAN*

author unknown


steadyaku47 comment : Please....can each and everyone of you that reads what I write....viralkan the above posting. Cut and paste onto your blog, FB or print and distribute this posting to everyone...not only Malays but to EVERYONE...and that will be your good deed for today. Lawan mesti Lawan.

It is now 3.20 am here in Melbourne. I have tried to go to sleep since past midnight but my whatsapp keeps buzzing and every time it buzzes I read what is sent to me...I will do my part in this fight to hantam umno, bn and najib....please do yours. LAWAN MESTI LAWAN! ....and now I must to sleep....my wife is unwell and I must make an appointment for her to see the doctor first thing tomorrow morning...and that means at 8 am sharp! So good nite to one and all. No comments:

Post a Comment